Ajokortti ei kelpaa henkkariksi!

Poliisi tiedottaa!

Tärkeä tiedote koskien henkilöllisyyden todistamista! Poliisi tiedottaa, että ajokortti ei kelpaa henkilöllisyyden todistamisessa lunastettaessa henkilökorttia tai passia. Pankithan ovat jo aiemmin kertoneet, ettei ajokortti ole virallinen henkilötodistus. Nyt pikaisesti hankkimaan virallinen henkilökortti tai passi, jossa saa vuoden 2019 alustakin henkilöllisyyden todistettua.
Uutinen löytyy: https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedotteet/1/1/valmiita_passeja_ja_henkilokortteja_ei_luovuteta_ajokortilla_vuoden_2019_alusta_7629

-kuva Pixabay

6 Replies to “Ajokortti ei kelpaa henkkariksi!”

  1. Onko nyt vanhankin hankittava taas joku uusi kortti, että saa palvelut? Kertoivat tuolla, että pitää olla uusi passikuvakin. Sanoivat, että monta kymmentä euroa maksaa. Miksi ei voi olla yksi kortti sellainen sirullinen. Siihen sitten Kela-asiat ja henkilöllisyystodistus ja ajokortti kaikki samaan korttiin. Luulisi sellaisen olevan mahdollista tekniikan aikakaudella.

  2. Minäkin ihmettelen sitä, ettei voi olla yksi kortti, jossa on kaikki olennainen. Mukana kannettavien korttien määrä alkaa olla jo mahdoton.

    1. Ajokortti ei täytä kaikkia EU:n vaatimuksia ja siksi se ei kelpaa jatkossa virallisena henkilöllisyystodistuksena. Kannattaa huomioda, että virallista henk. todistusta tullaan jatkossa kysymään entistäkin enemmän ja sillon on pulassa, jos sellaista ei ole.

  3. Rahaa ne vaan meiltä kerää! Keksitään joku uusi sääntö, jonka lopputulos maksaa. Kätevä rahanhankintatapa. Sitten vaaditaan kohta kai ruokakaupassakin henkilöllisyyden todistamista ja kaikilla on oltava maksullinen kortti.

  4. Herroille tarvitsee saada rahaa, että voivat ostella sähköautoja ja lentokoneita. Pannaan kansa ostamaan kaikenmaailmanhelvetin kortteja ja kehitetään pari leikkausta vanhuksien ja lasten elämää piinaamaan. Pakkotoimeksi menee henkilökorttikin, kun alkavat sitä enemmänkin vaatia. Jos ei korttia ole, palveluja ei saa. Koetetaan nyt vaan olla niitä nöyriä alamaisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *