Älylaitteet tyhmentää


”Älylaitteet tyhmentävät koko ihmiskunnan”, sanoo aivotutkija Minna Huotilainen. Oi, miten tuo olikaan ihanaa kilinää mun aivoille! Olen jo pitkään ihmetellyt, mistä ihmisillä riittää voimia / halua olla 24/7 jonkin aparaatin myötä tavoitettavissa. Olen monasti ihmetellyt, miten jotkut sietävät esim. sen, että ollaan yhdessä vaikka kahvilassa, ja toinen räplää kaiken aikaa sitä ihastuksensa kohdetta eli kännykkää. Näyttää, että se kännykkä on se kaikkein rakkain asia maailmassa 😵.
Uutisessa (linkki jutun lopussa) todetaan, miten ihmisten keskittymiskyky on heikentynyt rajusti, koska kaikenmaailman aparaatit plimputtaa ja siihen kutsuun on oitis vastattava. Ymmärrän toki joissain tärkeissä tilanteissa asian ja joissain ammateissa päivystyksissä ym.  En nyt millään muista, mikä firma se oli, joka jokin aika ilmoitti, että työsähköposteja ei saa lukea työajan ulkopuolella. Suuressa osassa ammatteja se on mahdollista!
Omalta osaltani olen sanonut, jotta, jos seurassani oleva räplää kaikenaikaa kännykkäänsä, mä poistun. En ole tullut seuraamaan kännykkäviestintää, vaan tapaamaan / kohtaamaan ko. henkilöä.

Todella vahva suositus lukea uutinen:  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/11/02/alylaitteet-tyhmentavat-koko-ihmiskunnan-aivotutkijan-5-vinkkia

JAA TÄMÄ

3 Replies to “Älylaitteet tyhmentää”

 1. Tottahan tuo ihminen puhuu! Ei aikaisemmin ollut tapana roikkua puhelimessa muiden läsnäollessa. Nyt pitää joka asiaan reagoida heti niinkun maailmanloppu olisi edessä.
  Työpaikoilla voisi omat kännykät sulkea ja mun mielestä työkännykätkin osan aikaa. Työrauha on merkittävä asia tulosten kannalta.

 2. Ei nii huonoo, ettei jottai hyvvääkii. Mut kyl minnuu huolestuttaa, ku pienetkii koululaiset kävelles, jopa pyöräl ajaes räpläävät kännyköitää. Entäs sit autol ajavat, huhhuh. Koulutunneil sais kännykät olla suljettun repus. Työpaikal kännykät kii, pois taskust rallattamast. Miul kännykkä ylleesä eri huonees, mitä ite oon, kauppaa en ota mukkaa. Avantoreissulle, lenkille saatan ottaa mukkaa, jos muistan, jos vaik tarviis jollekii appuu soittaa.

 3. Sama on huoli täälläkin; liikenteessä älykännykät (ja ne tavallisetkin) ovat iso riski. Jokainen haaveri on liikaa!
  Koulussa ja töissä oma kännykkä on enemmänkin häiriötekijä kuin muuta. Ehtii sitä tarpeeksi vapaallakin.
  Minulla kännykkä on kyllä lähellä, mutta ei kädessä. Ja on muuten kaupassakin – minulla kun on kauppalista kännykässä 🙂 Muuten se lista ois aina kotona. Uloslähtiessä otan aina kännykän mukaan turvallisuussyistä. Aniharvoin reagoin puhelimeen muualla ollessani.

  Älykännykässä on paljon hyvväkin, mutta liian usein tuntuu, että siitä on tullut vallan älytön kännykkä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *