Auta minua… please


Olen yli viisitoista vuotta toiminut nettiasioiden parissa opastaen väkeä (aluksi nuoria ja sittemmin aikuisia ja ikäihmisiä) nettimaailmaan. Parisen vuotta sitten tein stopin, kun tuntui, että verottaja pitää työstäni liikaa  🙁
Nyt kuitenkin mieli palajaa samojen asioiden pariin erityisesti siksi, että palvelut ym. siirtyvät yhä enenevässä määrin ja kovin nopeasti verkkoon. Kaikilla vaan ei ole vielä tarvittavia taitoja…

Olen tarjoamassa yhdistyksille, kirjastoille ym. alustuksia erilaisilla nettiteemoilla (mm. ’Avaimia nettimaailmaan’, ’Tietoturva on omalla vastuulla’, ’Elämää sosiaalisessa mediassa’ jne.) sekä valmistamassa mm. näillä teemoilla pienet opastusvihkot. Viimemainittuihin liittyen kysymys:
Jos haluaisit itsellesi ko. vihkosen / vihkoset, missä muodossa ne mieluiten haluaisit:

 • Painettuna vihkona  (A5-kokoa)
 • E-kirjana netin kautta luettavana
 • Suoraan nettisivulta luettavana
 • Äänikirjana

Kaikki ko. muodot ovat mahdollisia (ja nettiversio joko e-kirjana tai suoraan netistä luettavana tulee joka tapauksessa, mutta tuleeko se ainoana, se riippuu eri kanavilta saamistani vastauksista).

* Netti on rajaton maailma, jossa oikeiden polkujen tunteminen on tärkeää.*  Tämä olkoon mottoni jatkossa opastuksissani.

JAA TÄMÄ

4 Replies to “Auta minua… please”

 1. Tämmönen tohelo haluaa lukea ohjeet paperiselta vihkolta. Sieltä ne voi helposti tarkistaakin. Jollekin passaa nettikin, mutta meitä kalkkiksia varten on oltava paperia.

  1. Ei siinä tohelo tarvitse olla, jos paperisen haluaa. Eräs iäkäs rouva sanoi esimerkin: ”Kun tutkin asiaa netistä, mutta olen epävarma, on hyvä, kun paperinen versio on vieressä ja voin asiaa sieltä katsoa”.

 2. Mä oon vielä niin vanhanaikainen, että tykkään lukea mieluummin paperilta, vaikka sitä nettiversiotakin käyttäisin. Paperiseen voi sitä paitsi laittaa myös omia muistiinpanoja, alleviivauksia, korostuksia.

  1. Ei sen tarvitse olla vanhanaikaisuutta! Monessa asiassa paperinen on kätevämpikin.
   Olen päättänyt, että mun vihkot (tai mikä se lopullinen muoto onkaan – luultavasti kierrevihko) tulevat myös paperisina. Sitäpaitsi ajatus on, että tulevat joka toinen sivu valkoisena, jolloin siihen voi tehdä reippaasti omia merkintöjäänkin.

   jk. olipa sinun blogisi saanut mukavan uuden ilmeen 👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *