Autoilijaa ei pidä syyllistää


En minä noiden poliitikkojen puheisiin useinkaan viitsi reagoida, kun ne nyt ovat (varsinkin vaalien alla) vähän semmoista ja tommoista. Tänään kuitenkin luin koko jutun, jossa arvoisa valtiovarainministeri kertoi, ettei autoilijoita tule syyllistää. Perusteluna nimenomaan se, että kaikkialla vaan ei ole mahdollista kulkea julkisilla sen paremmin töihin kuin opiskelemaankaan, asioille tai harrastuksiin. Tähän asti olen samaa mieltä.
Sitten P. Orpo totesi, että sähköautojen hintaa tulee laskea, että siitä tulee todellinen vaihtoehto. No juu, ihan varmasti pitäisikin, sillä nykyhinnoilla kauppa käy joidenkin uutisten mukaan lähinnä pääkaupunkiseudulla ja isoissa kaupungeissa. Samalla kuitenkin tulee niitä latauspaikkojakin olla todella paljon nykyistä enemmän – ja kaikkialla. Ei voi sähköautolla syrjäkylille lähteä, kun lähimpään latauspaikkaan voi olla matkaa (edestakaisin) jo sen, mitä sähköauton akun keston sanotaan olevan.
Autoilu on todella suurelle joukolle kansalaisia ainoa mahdollinen liikkumismuoto vielä pitkään, joten syyllistämiseen ei ole varaa.

Miksi muuten laivoilta ei vaadita ympäristötekona mitään ajatellen päästömäärää?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *