Ei vanhankaan suu ole hiekkapaperia

alkoholia
Tässä kieltojen ja valvonnan luvatussa maassa on myös useimmissa palvelutaloissa kielto nauttia alkoholia. Enkä puhu mistään kännäämisestä! Myös monella iäkkäämmällä on kotonaan ollut ainakin omina juhla-aikoina (osalla kerran päivässä) ruoan kanssa tapana nauttia lasillinen viiniä tai olutta. Mutta. erilaiset valvojat ovat katsoneet useimmissa palvelutaloissa, että ei se semmoinen nyt millään passaa.
Millä ihmeen oikeudella aikuiselta ihmiseltä kielletään tämäkin pieni ilo?

Jos mä joskus joudun johonkin palvelutalontekeleeseen menemään, menen vain paikkaan, jossa sen punaviinilasillisen saan, jos niin haluan. En mä  kotonakaan sitä päivittäin nauti (voisin nauttia, jos budjetti kestäis), mutta hyvän ruoan minulle kruunaa lasillinen viiniä. En ymmärrä, että joku tyyppi jossain voi tässä asiassa määräillä minua. Monen iäkkään ilot ovat varsin pieniä, joten ei nyt olla pipo niin kireällä, että tehdään pienestä ilosta iso ongelma.

 

0 Replies to “Ei vanhankaan suu ole hiekkapaperia”

  1. Nyt puhut asiaa! Palvelutalo on vanhan koti ja kotonaan ihminen saa nauttia mitä lystää. Terveys- ja turvallisuussyistä voidaan määrää rajottaa, mutta koko kielto on muinaisten aikojen tapa ratkoa iäkkäiden elämäntapoja. Ei enää eletä aikaa, jolloin kaikki vanhat istuu kiikkustuolissa ja kutoo sukkaa tai tupruttelee piippua.

    1. Totta se, että nyt eletään uudenlaista aikakautta ja yhä enemmän iäkkäät vaativat -ihan perustellusti!- perusoikeuksia omaan elämäänsä. Tämä koskee niin elämäntapaa kuin tarvittavan, asianmukaisen ja nimenomaan riittävän hoidon saamista, kun sen aika on. Kun ollaan vielä omillaan eläviä (vaikka sitten palvelutalossa), tulee päätäntävaltaakin olla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *