Eriarvoistamista!


On se selkeää kansalaisten eriarvoistamista, kun verohallinto ilmoittaa, että keväällä veroilmoituslomakkeita ei enää lähetetä. Yritetään pakottaa kansalaiset sähköiseen palveluun! Entäs ne, joilla ei ole nettiä käytettävissä? Juu, hallintoväki kyllä kertoo, että voi soittamalla tilata paperit ja kuoret, mutta jääkö postimaksu asiakkaalle? Sitäpaitsi, verohallinnon puhelimet ruuhkautivat alkuvuodestakin totaalisesti. Entä, jos tarpeellisia papereita ei saa, kun ei sinne pääse puhelimella edes läpi?!  Sähköinen palvelu on hyvä asia, mutta se ei saa olla ainoa vaihtoehto. Eikö siihen lomakkeeseen voisi lisätä ruksikohdan, johon laitetaan ruksi, jos halutaan veropaperit paperisessa muodossa? Ei luulisi olevan hirmuisen vaikea toteuttaa. Helpottaisi sen puhelinruuhkankin kanssa.

2 Replies to “Eriarvoistamista!”

  1. Tää kuulostaa kyllä niin yksipuoliselta ilmoitusasialta, että mulle se tuli ainakin ihan yllätyksenä, kun sen luin. Me vielä pärjätään, kun mä jotenkin osaan käyttää ja täyttää sähköisen ilmoituksen miehenkin puolesta mutta on älyttömän monia, joilla ei oo siihen edes välineitä. Siksi tuo sinun rasti ruutuun -ideasi olisi aivan mainio. Toimii se laskuissa ja Kelallakin, miksi ei siis verottajalla.

    1. Veikkaan, että asiaa ei ole tullut edes ajatelleeksi. On vaan aateltu, että ihmiset kyllä soittaa ja jonottaa. Lopulta hermostuvat ja hankkivat netin?
      Yksinkertainen ja pieni asia, jolla olisi iso vaikutus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *