Jos tie onkin suljettu

suljettu
Hirmuinen kiire ⏰. Lyhin tie on suljettu! Kyllä siinä keittää aika herkästi. En oikeastaan ole edes puhumassa konkreettisesta tiestä ja sen sulkeutumisesta. Sanoisin jotain siitä ’tien sulkemisesta’, joka on edessä, kun voimat on lopussa. Tien sulkijana on hyvä olla ihan itse, sillä sillon se voi onnistua helpommin. Jos sen tekevät muut, uuden reitin löytäminen on usein hemmetin paljon hankalampaa.
Minun mielestäni asiassa on muutama pakollinen rappunen:

  • Tiedosta totuus.  Tiedosta, että nykyinen elämäntapa on mahdoton ja se syö sinulta viimeisetkin voimasi, jos et tee muutosta.
  • Selvitä, mitkä asiat ovat niitä, jotka syövät sinua eniten ja miksi.
  • Kun tiedät, että nykytapa on mahdoton ja olet rehellisesti selvittänyt pahimmat voimiesi syöjät ja sen, miksi näin on, on aika päättää muuttaa tilanne.
  • Seuraava rappunen on sekä isoin askel, usein aluksi vaikein, mutta lopulta todella palkitseva: on aika etsiä ratkaisut mahdottomuuksien poistamiseksi. Käytä apuvälineitä; ruutuvihkoa, mindmap-sovellusta, liitutaulua, kaverikeskusteluja – ihan mitä tahansa, mutta laita ylös kaikki – ne hulluimmatkin! – ideat asian korjaamiseksi.
  • Valitse se / ne keinot, joilla korjaat asiat.
  • RYHDY TOIMEEN muistaen, että aina ei ensimmäinen ratkaisu välttämättä ole paras / auta tarpeeksi, mutta luovuttamalla ei ainakaan tilanne korjaannu.

💡 Niin, tämä on ollut mun tapani vaikeissa tilanteissa löytää se uusi tie. Ja mulla se on toiminut…

JAA TÄMÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *