Loma-ajat uusiksi

beach-193786_640
Minusta on korkea aika muuttaa koulujen loma-aikoja. Opettajat erityisesti valittavat sitä, miten oppilaat ovat toukokuussa levottomia ja väsyneitä 🙇‍♀️ 🙇. Kyllä tämän asian näkee muutkin, kun avaavat silmänsä.

Entäs, jos lomat olisikin toisin?
Jos huhtikuun lopussa olisikin 3-5pv:n miniloma. Koulua jatkettaisiin sitten kesäkuun 10:n päivään. Ja koulu alkaisikin vasta viikkoa nykyistä myöhemmin elokuussa.
Huhtikuun lopun loma antaisi voimia jatkaa lukukauden loppuun. Kesäkuun alkupäivät ovat viime vuosina olleet aikamoisen viileitä. Ja, mikä estää viemästä oppitunteja mahdollisimman laajasti ulos?! Se tekisi kaikille hyvää!
Toisaalta viime vuosina elokuussa ovat usein olleet kesän helteisimmät päivät. Toki muutos lyhentäisi hiukan myös muutenkin lyhyempää syyslukukautta, mutta toisaalta, se syksyn pimeys tuntuu vaikuttavan myös oppilaiden jaksamiseen.

Toki huhtikuun lisäloma aiheuttaisi erityisesti pienempien koululaisten kohdalla tilanteen, jossa tarvitaan muiden järjestämää toimintaa, joka antaisi mielekästä tekemistä ja varmistaisi esim. tarpeellisen ruokailun.  Mutta, tässä järjestöjen luvatussa maassa se tuskin on ongelma!

💭 Mitä sinä tuumaat asiasta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *