Minua oksettaa


Vaikka miten yritän suhtautua asiallisesti näihin poliitikkojen puheisiin, en nyt vaan voi. Minua oksettaa! Se, mitä toinen sanoi vuosi sitten ja oli silloin populismia, on nyt toisen sanomana realismia. Yksi lupaa sitä ja toinen tätä ja kolmas tuota. Saatiinhan sitä viimeksikin oikein kirjallisena ja kuvan kera lupauksia, mm. se kuuluista ”Koulutuksesta ei leikata”. Kuinkas sitten kävikään? Kaikki sen tietävät.

Samaan sarjaan lasken nämä puheet joidenkin asioiden mahdottomuudesta ottaa käsittelyyn nyt. Kaikki muut puolueet paitsi Kokoomus haluavat lakiin hoitajamitoituksen. Haluavat, mutta eivät tee asialle mitään. Samaa hölynpölyä, joka on puhetta vailla tekoja. Tässä asiassa on kuitenkin valtaosan kansanedustajien tuki takana eikä asian tekninen käsittely vaadi kymmeniä neuvotteluja.

Minusta koko vaalihommalta on pohja pois. On niin helppo ennakkoon luvata sitä ja tätä, mutta tosiasiassa vain mikro-osa niistä toteutuu (jos nekään).  Olisi aika saada muutos koko päätössysteemiin: 101 kansanedustajaa riittäisi näin pienessä maassa mainiosti. Ja kansanedustajakausien määrää tulisi rajoittaa esim. maks. kaksi kautta peräkkäin. Ainakin yhden kauden tauko tulisi välillä olla. Ihminen, joka elää kaudesta toiseen kansanedustajan elämää, vieraantuu normiarjesta pahoin. 

Anteeksi rätinä, mutta nyt vaan tuntuu, että pelataan taas kerran ihmisten höynäyttämisellä.

3 Replies to “Minua oksettaa”

  1. Sä olet palannut. Luin selityksetkin. Älä stressaa eihän tämä lakisääteistä ole.

    Lopeta poliitikkojen puheiden kuunteleminen ja lukeminen. Niistä saa vain mahavaivoja. Ennen vaaleja luvataan kuu taivaalta ja ikuinenn aurinkoinen sää, mutta vaaliyön jälkeen tilanne on toinen.

  2. Samaa olen aatellu, Rautalintu… Miten tyhmänä kansaa pidetäänkään. Ei voi unohtaa suuria lupauksia, joiden täysin päinvastainen toiminta on todellisuutta. Kyllä moni asia on kirpassut täälläkin ja kovasti sittenkin.

    Sitäpaitsi, mikä ihme uutinen on Kepun kertoma lupaus indeksijäädytysten loppumisesta? Sehän on sovittu aikaa sitten, että jäädytys on voimassa vuodet 2017-2019. Ei se siis ole yksin Kepun ansiota, jos jäädytys poistuu. Taas kerran meitä pidetään tyhmänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *