Muovia, muovia

muovia
Olen varmaan nyt aivan hirviö ympäristönsuojelunäkökulmasta. Tai sitten en. Omasta mielestäni en.
Minulla on vuosia ollut käytössä tuo keltainen muovirasia. Tarkoituksella keltainen, koska se näkyy helposti muun tavaran joukosta. Kannellinen, koska kannella on kaksi käyttöä: se sulkee rasian, jossa kuljetan erilaista eväsmateriaalia voileivistä vaikkapa keittoaineksiin. Kun sitten olen valmistanut ruoan (tulilla tai risukeittimellä), ruoka on mukava nauttia rasian isompi osa lautasena ja kansi leivän yms. tarjottimena. 🥣 Rasia on helppo puhdistaa ja se on kevyt kuljettaa (eikä hajoa pudotessakaan). Näin olen toiminut monen vuoden ajan, enkä näe mitään syytä muuttaa tapaani.

👍 Minusta muovi on hyvä materiaali oikein käytettynä ja oikein kierrätettynä. Silti soisin kovastikin elintarvikkeiden pakkaamisessa ym. käytettävän paljon nykyistä vähemmän muovia. Juotavapullon voi pestä eikä aina tarvitse olla uutta pulloa kaupasta. Muovin kerääminen uusiokäyttöön on järkevää toimintaa ympäristön näkökulmasta. Muovin hyödyllisyys / haitallisuus riippuu niin suuresti käyttäjän tavasta toimia!

JAA TÄMÄ

4 Replies to “Muovia, muovia”

  1. Olen kanssasi samaa mieltä. Käytän eväsrasiani myös kannellista muovirasiaa. Onneksi jokunen lihantuottaja pakkaa leikkeleet paperiin, jo nyt . Näiden tuotteita tulee ostettua.

  2. Minä en sitten ymmärrä tätä vohkaamista muovin käytössä. Muovikipot ovat käteviä ja kestäviä. Muovi on kotona hyvä materiaali.
    Ne muoviroskaajat saisivat saada sakot roskaamisestaan! Sitä en käsitä, että muovia jätetään luontoon, järviin ja meriin. Ihminen tuhoaa itse oman elinympäristönsä.

  3. Kerran kolmessakymmenessä vuodessa on superhellekesä niin jo on kaikki syyttämässä muovia ja vaikka mitä ilmastonmuutoksesta. Kuinka moni näistä mäkättäjistä tosiasiassa elää käyttämättä muovia? Tahtoisin sen tietää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *