Nollamökki lumoaa

cottage-1779205_640
Ei kyse ole kuvan mökistä, vaan ihan suomalaisversiosta kolmiomallisesta ja liikuteltavasta mökistä.

Helsingin idylliseen Vallisaareen kesällä pystytetty ekologinen Nolla-mökki on ympäristöystävällinen ja siirrettävä. Vähäpäästöisen Nolla-mökin on suunnitellut suomalainen Robin Falck ja sen rakennuttamisesta vastaa Neste.
Nolla-nimitys tulee ympäristöystävällisyydestä. Ajatus on, että kaikki, mitä tarvitaan, on, mutta ei ylimääräistä. Olennaista on mökin siirtelymahdollisuus siten, ettei mökkipaikkaan jää jälkiä käytöstä.
Kun tämä mökki laitettiin syyskuun ajaksi Airbnb-käyttöön, se myytiin täyteen puolessatoista tunnissa! Onko tässä todellinen vaihtoehto osalle suomalaistenkin mökkielämää?

Tutustu mökkiin kuvien kera: https://www.is.fi/asuminen/art-2000005843131.html?ref=rss

-kuva: Pixabay

4 Replies to “Nollamökki lumoaa”

  1. Jos saisi pienen mökin peräkärryn päälle. Vähän samaan tapaan kun aikoinaan oli CombiCamp-telttaperävaunu. Mökin seinät saisi ajon ajaksi alas ja paikalla sitten helposti ylös. Sopisi ainakin yksin matkaavalle, ehkä kaksinkin. Olisi edullinen hankkia ja helppo säilyttää talven yli.

    1. Tekstin mukaan siellä on sähkö (aurinkopaneeli) ja uusiutuvaa dieseliä (mitä se sitten onkaan) käytetään lämmitykseen.
      Maisemat saa tosiaan monenmoiset mökin sijoittelulla. Tekstin mukaan helppo siirtää paikasta toiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *