Otin Wiren ja otin sen pois

phone-158086
Ei pitäis väsynä alkaa pelata noiden sovellusten kanssa! Kuten eilen sanoin, olen totaalisen kyllästynyt WhatsApp’n, joka toimii sillon, kun sitä huvittaa. Useimmiten ei huvita sillon, kun se olis mulle tärkeää.
Sitten mulle suositeltiin Wire-sovellusta. Kiltisti menin ja sen latasin. Vaikuttihan se niin passelilta, mutta… ei, ei se oo mun sovellus. Niin paljon kaikkea mulle täysin turhaa väkerrystä tarjolla. Aikani sen kanssa pelasin ja… otin sen pois.

Minulla on ollut jo pidemmän aikaa kännykässä Signal-sovellus. Vaikka tätä sovellusta kehutaan kaikkein turvallisemmaksi tietoturvan kannalta, sen käyttäjiä Suomessa ei tunnu olevan kovinkaan paljoa. Pari vuotta sitten uutisoitiin:” FBI pyysi Signalilta käyttäjätietoja: vastaus oli ¯\_(ツ)_/¯ ”  😄  Signal ei jaa käyttäjätietoja tms. tietoa, koska se ei sitä kerää.

Nyt, kun Facebook on jatkuvasti ongelmissa ihmisten yksityisyysasioiden kanssa ja toisaalta, monen harmiksi, Fb lisää mainoksia vähän kaikkialle, alkaa monen pinna jo täyttyä. On muistettava, että myös WhatsApp on Fb.n omistuksessa! Nuoret ovat jo melko suuresti kipanneet Fb:n käytön, mutta WhatsApp koreilee lähes kaikilla nuorilla. Eikä siihen vaikuttanut ikärajan nosto 16vuoteen…

Minä toivon, että ihmisten yksityisyydestä piittaamaton (ja yksityistiedoilla rahastava) Facebook menettäisi käyttäjiään rankasti. Siis sekä Fb että WhatsApp – ja myös Instagramhan on Fb:n omaisuutta…   Sillon olisi helppo siirtyä parempaa tietoturvaa tarjoavaan Signaliin. Signal kun tarjoaa samat toiminnot kuin WA – ja vähän enemmänkin.

JAA TÄMÄ

4 Replies to “Otin Wiren ja otin sen pois”

 1. Suomalaisia ei ole oikein muutkaan salatut sovellukset kiinnostaneet. Telegram on monelle vieläkin tuntematon ja nyt sen aika Venäjän hallinnon toimien takia alkaa olla luettu.

  Toisaalta, eihän suomalaisia tahtonut saada ensin mukaan sosiaaliseenkaan mediaan. Ehkä vain kuulumme sellaiseen markkinointisegmenttiin, että ”hitaasti hyvä tulee”. 😀

 2. Kun nyt Facebook tarpeeksi käyttää huolimattomasti ihmisten yksityistietoja, jo alkaa muutosta tulla. Muutenkin moni kuuluu miettivän erityisesti Fb:sta poistumista. WhatsApp pysyy vielä – kunnes jotkut yksityisyyttään arvostavat siirtyvät (toivottavasti Signaliin).
  Mulla oli Telegram, mutta tosiharva sitä käytti. Nuo Venäjän tapahtumat taitaa kyllä viedä Telegramin unholaan.

  Signal olis vielä parempi, kun sais yhdellä puh.numerolla sekä kännykkään että tabletiin. Nyt ei saa. Muuten Signal on parempi kun WA.

  1. Kannattaa sit aikanaan varmaan hypätä koko WhatsApp’n yli.
   Tänään juuri uutisoidaan taasn Fb:n uusista suunnitelmista ja veikkaanpa vaan, että tulevat myös jossain vaiheessa WhatsAppiin. En haluaisi moisia riskejä ottaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *