Piilossa vai ei?


Onpa Liisa Jaakonsaari saanut Twitterissä aikaan melkoisen viestitulvan ilmoitettuaan estävänsä kaikki nimimerkin takaa ”twiittuilevat” henkilöt. Perusteluna se, että vapaassa maassa tulee voida ilmaista mielipiteensä vapaasti ja olla rohkeasti sanojensa takana.
Ymmärrän ja en. Ymmärrän, jos kyse on ilkeilystä ja asiattomasta viestinnästä. Sitä kyllä ilmenee myös nimellä (oikealla tai keksityllä!) viestivien joukossa.  En ymmärrä, jos viestit sisällöltään ovat asiallisia. On monia erilaisia ja ihan perusteltuja syitä pysyä nimimerkin suojissa. Se ei silti tarkoita, etteikö olisi sanojensa takana.
Aikanaan netissä varjeltiin omaa nimeä varsin laajasti. Sittemmin on omalla nimellä esiintymisestä tehty enemmänkin uskottavuuden tunnus. Kumpi sitten lopulta on todellisempaa – se pitää jokaisen itse päättää.

Minä olen päättänyt käyttää monessa paikassa etunimen ja nimimerkin yhdistelmää. Enkä estä ketään nimimerkin perusteella, mutta estän herkästikin, jos viestintä on mielestäni asiatonta. Entä sinä?

-Kuva Pixabay

JAA TÄMÄ

4 Replies to “Piilossa vai ei?”

  1. Joskus vaatii rohkeutta puhua omalla nimellä. Asiat voivat olla itsellekin arkoja. En kuitenkaan hyväksy asiatonta viestintää millään nimellä.

  2. Minä en ala omalla koko nimellä kirjoitella. Ei sillä. että salailla pitäisi, mutta minulle netti on paikka, jossa ei tarkkaa henkilöllisyyttä tarvita.

    1. Kunpa moni tajuaisi, että netissä kerrottuja asioita yhdistelemällä selviää kovin paljon. No, jokainen tavallaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *