Siis että mitä?

thinking-2681494

”Oletko sinäkin vastuullinen vanhempi, joka on säästänyt lapsille pienestä pitäen pesämunaa heidän omiin nimiinsä?”  Siis että mitä? Vain sekö on vastuullinen vanhempi, joka säästää lapsilleen pesämunaa? Minusta tuo on jo törkeä toteamus!
Ei joka huushollissa ole ylimääräisiä rahoja sijoitettavaksi lapselle pesämunaksi tuleviin aikoihin. Moni joutuu tosissaan laskemaan, mihin rahat riittävät ihan vaan tässä hetkessä. Silti heistä suuri osa on varmasti vastuullisia vanhempia!
Muutenkin liian moni aikuinen ei elä omaa elämäänsä eikä käytä varojaan omaan hyvinvointiinsa, vaan elää itse minimillä voidakseen hankkia lapsilleen kaiken mahdollisen. Valitettavasti vaan ollenkaan kaikki lapset eivät kasvaessaankaan osaa arvostaa tätä vanhempiensa uhrausta ☹

Mielestäni vastuullinen vanhemmuus sisältää tämän päivän tarpeista huolehtimisen ja eväiden antamisen tulevaa elämää varten. Tärkeimpiä eväitä voisivat olla esim. omaan itseensä uskominen, muiden kunnioittaminen, ahkeruus ja vaikkapa ihmissuhdetaidot laajasti sekä arkielämän selviytymistaidot. Noilla eväillä selviää jo monessa elämänmutkassa. Olisi mukava kuulla, mitä sinä ajattelet asiasta.

-kuva Pixabay

JAA TÄMÄ

3 Replies to “Siis että mitä?”

  1. Se on näiden rikkaiden höpötystä tuommoinen touhu. Nehän säästävät lapsilisätkin lasten tilille, vaikka ne on tarkoitettu lapsen elämiskuluihin lapsuudessa. Rahalla saa ja hevosella pääsee.

  2. Minä yritin kerätä lapsilisillä pesämunaa lasten omille tileille, mutta sitten kun iski työttömyys, oli pakko ottaa ne käyttöön. On ne lapset siitä huolimatta saaneet ilmaa siipiensä alle, vaikka ei rahaa ollutkaan laittaa mukaan, kun kotoa lähtivät.

    1. Kyllä ne lapsilisät on tarkoitettu ihan elämiseen ajassa, ei tulevaisuudessa. Lapsi, joka tekee työtä oman elämänsä eteen, oppii myös enemmän arvostamaan sitä, mitä on hankkinut. Moni lapsi, joka on täysi-ikäisenä saanut kertyneet lapsilisärahat omaan käyttöönsä, ei todellisuudessa osaa ollenkaan täysillä arvostaa asiaa. On mukavaa, kun saa rahaa, mutta… Mistä kaikesta se on aiemmalta ajalta sitten ollutkaan poissa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *