Yksinäisyysministeri tarpeen?


Voit olla yksin olematta yksinäinen,
mutta voit olla joukossa ja silti yksinäinen.

Yksinäisyys on ns. hyvinvointivaltioissa merkittävä ongelma. Suomesta on sanottu yksinäisyyden olevan kansallissairaus, jonka vaikutukset ovat laajuudeltaan verrattavissa sydän- ja verisuonitauteihin!

Mitä päättäjät ovat tehneet asian eteen? Siis yksinäisyyden vähentämiseksi. Kovin vähän niistä asioista ainakaan julkisuudessa näkyy mitään. Kun ongelma on kuitenkin todella suuri ja vaikuttaa paljon laajemminkin kuin vain yksinäisyyttä kokevaan yksilöön, luulisi eri tasojen päättäjillä olevan yhteinen intressi ongelman ratkaisemiseen. Iso Britannia nimitti tänä vuonna yksinäisyysministerin, jotta ongelmaan tartutaan riittävällä voimalla. Yksinäisyyden aiheuttamat ongelmat ovat todella suuri menoerä valtion budjetissa.  Olisiko siis meilläkin tarpeen vaalien jälkeen olla yksinäisyysministeri?

JAA TÄMÄ

One Reply to “Yksinäisyysministeri tarpeen?”

  1. Mahtaako ministeri kyetä asiaan vaikuttamaan? Tämä on asennekysymys. Meidän pitää unohtaa se oma napa ja katsella avoimesti ympärillemme. Eikä katseleminen riitä, pitää tarttua asioihin. Hakea yksinäinen mukaan ja kulkea mukana jonkin aikaa. Tämä on hyvä pohja vaikka uudenvuodenlupaukselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *